Verificari la spatiile de joaca din Iasi dupa ce un copil si-a rupt mana

Primaria Iasi a anuntat verificari la toate spatiile de joaca din oras dupa ce un copil de 13 ani si-a rupt mana. Acesta a suferit un accident în spațiul de joacă pentru copii din aleea Rozelor nr. 12. Băiatul a fost transportat la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria”, cu fractură de antebraț, fără alte leziuni, și a fost internat la Secția de Ortopedie. Medicii de la Spitalul de Copii i-au aplicat o procedură de reducere ortopedică și i-au pus mâna în ghips. În prezent starea generală a copilului este bună.

In privinta accidentului, municipalitatea a emis urmatoarea ipoteza. „Cauza accidentului este ruperea unui lanț în partea superioară, la îmbinarea cu inelul de prindere din bara orizontală, acolo unde forța de frecare este maximă. Această îmbinare a fost supusă unei forțe considerabile în momentul ruperii, ca urmare a unei utilizări intense, peste cea regulamentară. Scaunul leagănului se află la o înălțime de circa 40 de centimetri față de sol, iar solul este acoperit cu un covor de cauciuc (tartan), astfel încât o eventuală cădere de la această înălțime nu poate cauza leziuni grave. Ținând cont de leziuni, căderea copilului s-a produs de la o înălțime mai mare de 40 de centimetri. Cel mai probabil, băiatul s-a urcat cu picioarele pe scaun, contrar regulamentului de utilizare, iar un lanț a cedat”, a precizat municipalitatea.

Conducerea Primăriei Municipiului Iași a dispus verificarea suplimentară a stării tuturor echipamentelor din toate spațiile de joacă, repararea lor urgentă sau, după caz, scoaterea din uz. Totodată, vor fi făcute verificări interne cu privire la eventuala neaducere la îndeplinire a Notelor de comandă privitoare la diverse intervenții în astfel de spații.

De asemenea, Poliția Locală va inspecta toate spațiile de joacă, va intensifica patrulele în aceste zone, va raporta toate deficiențele constatate sau, după caz, va lua măsurile legale privind păstrarea ordinii publice și utilizarea regulamentară a echipamentelor.

Primăria Municipiului Iași gestionează 213 spații de joacă pentru copii, din care 170 au fost modernizate în ultimii șapte ani, restul fiind în diverse etape ale unor noi programe de modernizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *