Peste 1700 de permise de arma au fost eliberate la nivel national in primele 3 luni ale anului

In primele 3 luni ale anului 2024, la nivel național, structurile arme explozivi și substanțe periculoase au eliberat 1.738 de permise de armă, au anulat 1.034 de permise de armă, iar 59 de documente au fost suspendate ca urmare a inculpării în cauze penale / a ivirii unor indicii medicale / psihologice care necesită verificări suplimentare.

Totodată, polițiștii au efectuat 3.591 de controale la persoane fizice și juridice, în cadrul a 596 de acțiuni (117 vizând respectarea prevederilor legale specifice regimului explozivilor și substanțelor periculoase), ce au condus la constatarea a 1.031 de infracțiuni.

De asemenea, au fost puse în executare 246 de mandate de percheziție domiciliară și trimise în judecată 85 de persoane, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul arme explozivi și substanțe periculoase, fiind dispuse 55 de măsuri preventive față de acestea.

Tot în această perioadă, au fost indisponibilizate 182 de arme deținute ilegal, 23.801 bucăți de cartușe, 2.756,10 kilograme de carne de vânat, 42.794 de kilograme de substanțe periculoase, 18.340 de kilograme de substanțe de protecție a plantelor, 12.185 de kilograme de deșeuri și 4.935 de kilograme de articole pirotehnice.

In judetul Galati, la data de 18 martie 2024, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Galați au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, la un imobil, din satul Ionășești, comuna Nicorești, județul Galați.

În urma percheziției desfășurate la domiciliul unui bărbat, de 49 ani, în prezent aflat sub măsura arestării preventive, într-o altă cauză penală, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, au fost descoperite ca fiind deținute fără drept, două arme letale de vânătoare. 

În cauză, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Galați au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii provenienței celor două arme, a circumstanțelor în care bărbatul a intrat în posesia acestora, precum și pentru luarea măsurilor legale.

Tot in judetul Galati, la data de 29 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Galați, cu sprijinul tehnicienilor specialiști din cadrul Serviciului Criminalistic, au efectuat o percheziție unui autoturism, care se afla parcat, pe strada Laminoriștilor, din municipiul Galați. 

Autovehiculul aparține unui bărbat, de 29 de ani, domiciliat în aceeași localitate, care se află în prezent arestat preventiv, într-o cauză în care este cercetat pentru comiterea unei infracțiuni de viol.

În urma percheziției efectuate, în torpedou a fost descoperit un pistol letal cu glonț, calibru 6,35 mm, care avea în încărcător 5 cartușe, iar din verificările efectuate a reieșit că bărbatul nu figurează ca fiind deținător legal de arme și muniții letale sau neletale.

A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, cercetările fiind continuate de polițiști sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *