Vremea de Florii si de 1 Mai. Primavara se intoarce in toata tara

Administratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Potrivit specialistilor ANM, de Florii si 1 mai revin temperaturile de primavara. Vor fi valori termice de peste 22 grade, dar si intervale cu averse.

In perioada 26 aprilie – 1 mai, vremea se va incalzi treptat, spre valori medii ale temperaturilor maxime in jurul a 26 de grade. Pana la sfarsitul intervalului de prognoza, vremea va intra intr-un proces de racire, astfel incat media maximelor va fi de 22 de grade.In ceea ce priveste regimul termic nocturn, prima saptamana va fi caracterizata de alternante termice semnificative, cu medii ale temperaturilor minime cuprinse intre 4 si 9 grade. Dupa noaptea de 28 aprilie, temperatura aerului va creste treptat spre minime in jurul a 12 grade (in noaptea de 3 mai), apoi in ultimele doua nopti ale intervalului vor scadea pana spre medii de 9…10 grade.

Vremea de Florii si de 1 Mai. Primavara se intoarce in toata tara

In ceea ce priveste regimul termic nocturn, prima saptamana va fi caracterizata de alternante termice semnificative, cu medii ale temperaturilor minime cuprinse intre 3 si 8 grade. Dupa noaptea de 27 aprilie, temperatura aerului va creste treptat spre minime in jurul a 11 grade (in noaptea de 3 mai), apoi in ultimele doua nopti ale intervalului vor scadea pana spre medii de 9…10 grade.

Vremea in Transilvania, in perioada 26 aprilie – 2 mai, se va incalzi treptat, spre valori medii ale temperaturilor maxime in jurul a 24 de grade. Pana la sfarsitul intervalului de prognoza, vremea va intra intr-un proces de racire, astfel incat media maximelor se va situa in jurul a 20 de grade.

In ceea ce priveste regimul termic nocturn, in prima saptamana minimele se vor incadra intre 1 si 7 grade, in medie regionala, iar dupa data de 29 aprilie temperatura aerului va creste usor si se estimeaza a se inregistra temperaturi minime in jurul a 9 grade.

Vremea in Moldova

In intervalul de prognoza, se estimeaza medii ale maximelor temperaturilor  cuprinse intre 20 si 24 de grade, cele mai mari valori urmand a se inregistra in intervalul 30 aprilie – 2 mai.

In ceea ce priveste regimul termic nocturn ulterior datei de 28 aprilie, temperatura aerului va creste usor spre minime ce se vor situa in jurul a 10 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai mare in intervalul 22 -27 aprilie si din nou spre sfarsitul intervalului.

Prognoza meteo in Dobrogea

Ulterior zilei de 24 aprilie si pana spre finalul intervalului, media maximelor se va situa in jurul valorii de 20 de grade. In ceea ce priveste regimul termic nocturn, temperaturile minime se vor incadra intre 6 si 12 grade, iar ulterior datei de 28 aprilie, intre 10 si 12 grade, mediat regional.

Vremea in Muntenia

Dupa 26 aprilie, se estimeaza medii ale maximelor cuprinse intre 22 si 24 de grade, cele mai mari valori urmand a se inregistra in intervalul 30 aprilie – 2 mai. In ceea ce priveste regimul termic nocturn, in prima saptamana minimele se vor incadra intre 5 si 9 grade, iar ulterior datei de 28 aprilie, temperatura aerului va creste usor spre minime termice cuprinse intre 8 si 11 grade.

Prognoza meteo in Oltenia

In perioada 26 aprilie – 2 mai, vremea se va incalzi treptat, spre valori medii ale temperaturilor maxime de 24…25 de grade. Pana la sfarsitul intervalului de prognoza, vremea va intra intr-un proces de racire, astfel incat media maximelor se va situa in jurul a 22 de grade. In ceea ce priveste regimul termic nocturn, in intervalul 24 -27 aprilie, valorile termice minime se vor incadra intre 5 si 9 grade, iar ulterior datei de 27 aprilie, temperatura aerului va creste usor, spre minime in jurul a 11 grade. In ultimele doua nopti ale intervalului (4 si 5 mai) minimele vor scadea usor pana spre 9…10 grade.

Vremea la munte

In perioada 26 aprilie – 2 mai, vremea se va incalzi treptat, spre valori medii ale temperaturilor maxime de 12…13 grade. Pana la sfarsitul intervalului de prognoza, vremea va intra intr-un proces de racire, astfel incat media maximelor se va situa in jurul a 10 grade. In ceea ce priveste regimul termic nocturn, in intervalul 22 -27 aprilie, valorile termice minime se vor incadra intre -2 si 1 grad, iar ulterior datei de 27 aprilie, temperatura aerului va creste usor, spre minime in jurul a 6 grade. In ultimele doua nopti ale intervalului (4 si 5 mai) minimele vor scadea usor pana spre 4 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *