Zona de agrement C.A Rosetti isi va schimba infatisarea

Sharing is caring!

Consilierii locali au aprobat ieri cofinantarea proiectului care presupune modernizarea zonei de agrement CA Rosetti. Valoarea totală a investiţiei este estimată la 13.942.773 de lei, cu TVA, suma pe care o asigura primaria fiind de 280.000 lei cu TVA.

Vor fi demolate clădirile aflate într-o stare avansată de degradare existente pe terenul respectiv şi care nu aparţin patrimoniului cultural naţional, vor fi amenajate alei pietonale, spaţii verzi (prin defrişarea vegetaţiei existente, modelarea terenului, plantarea cu plante perene şi gazonarea suprafeţelor, inclusiv plantare de arbori şi arbuşti).

De asemenea, vor fi create facilităţi pentru recreere pe terenurile amenajate (zone speciale pentru practicarea sportului, locuri de joacă pentru copii), va fi funcţională o reţea de Wi – Fi cu acces public, vor fi instalate sisteme de supraveghere video, elemente de mobiler urban (bănci, coşuri de gunoi, toalete ecologice, suport parcare biciclete), vor fi făcute racordări la reţelele de utilitate publică, precum şi sisteme de irigaţii şi iluminat pentru spaţiile amenajate în proiect.

shares