Ziua Transportatorului la CTP Iași

ctp iasi

Ziua Transportatorului a fost sărbătorită astăzi la sediul Companiei de Transport Public din Iași. În prima parte a zilei, copiii au fost invitați să descopere colecția muzeului și să vizioneze un spectacol surpriză pus în scena de către actorii Ateneului National Iași într-un spațiu inedit – Garajul CTP Iași.

Noi exponate de mare valoare istorică au fost aduse la Muzeul Transportului Public Iași, Sectorul Autobuze/Troleibuze. Astfel, colecția de vehicule s-a diversificat, iar o parte dintre acestea au fost deja reabilitate. Vineri, cu ocazia celebrării Zilei Transportatorului, ieșenii au avut ocazia de a vizita aceste noi exponate, lucru care i-a încântat pe cei mici.

„Pentru lucrătorii din Transportul Public, pentru noi, Compania de Transport Public Iași, Ziua Transportatorului anul acesta pică pe 10 iunie. În mod normal este în fiecare a doua vinere din luna Iunie sărbătorită. E o zi foarte importantă, e o zi în care stăm și medităm la ceea ce suntem, la ceea ce facem și ceea ce ne propunem să ducem mai departe. Sărbătorim prin muncă. Vom deschide ușile, porțile muzeului transportului public ieșean secția Autobuze/ Trolebuze, de fapt va fi o redeschidere”, a declarat Andreea Luca – purt. cuv. CTP Iași.

De asemenea, micii exploratori au avut ocazia de a analiza atent mijloacele de transport în comun, iar mai apoi au asistat la o piesă de teatru, interpretată de artiștii din cadrul Ateneului ieșean.

În cadrul unui circuit ghidat, ieșenii au putut descoperi în detaliu galeria expozițională, precum și vehiculele aflate în colecția exterioară, totul fiind urmat de discuții și sesiuni foto.