Ziua Protecției Civile, marcată la Iași prin depuneri de jurământ

WhatsApp Image 2023-02-28 at 16.31.00

Pe 28 februarie a fost marcata Ziua Protectiei Civile in Romania. In 2023 se implinesc 90 de ani de la infiintarea acestor structuri deosebit de importante pentru cetateni. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Iasi a decis sa marcheze acest moment printr-o ceremonie de depunere a juramantului militar, eveniment care a avut loc in poligonul de pregatire al institutiei.

„Jur credinta patriei mele, Romania! Jur sa imi apar tara chiar cu pretul vietii chiar cu pretul vietii. Jur sa respect Constitutia, legile tarii si regulamentele militare. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!

Moment important pentru mai multi militari din Iasi. Astazi, de Ziua Protectiei Civile in Romania au depus Juramantul militar, unul dintre cele mai importante etape din cariera lor.

col. Ionut Gradinaru, Insp. Sef ISU Iași

„Ziua de 28 februarie reprezinta un moment al institutiei. Acum 90 de ani a luat fiinta Protectia Civila in Romania, componenta importanta in Sistemul National de Aparare si Ordine Publica. Ne-am dorit ca in aceasta zi sa sarbatorim cum se cuvine Ziua Protectiei Civile prin desfasurarea la nivelul Inspectoratului a unor activitati. Cea mai importanta activitate a fost depunerea juramantului militar de noii angajati pe functia de conducator auto in cadrul Inspectoratului, precum si acordarea unor reconpense morale personalului care pe parcursul acestui an s-au distins prin indeplinirea atributiilor specifice.”

Evenimentul a avut loc la cel mai nou poligon de antrenament al salvatorilor. 

Bogdan Cojocaru, Prefectul Judetul Iasi:

„E un lucru important si asa cum le-am transmis si dumnealor imi doresc ca si cei implicati in activitatea administrativa si politica sa ne respectam juramantul pe care il depundem cand ajungem intr-o anumita functie, la fel cum si ei fac acest lucru zi de zi, fiind in slujba cetateanului si din nefericire, chiar punandu-si viata in pericol pentru ca noi sa putem sa fim in siguranta.”

Timp de o saptamana, la Iasi, au loc o serie de evenimente prin care oamenii pot invata cum sa acorde primul ajutor si cum pot fi prevenite situatiile de urgenta.