Ziua Porumbului va fi marcată în comuna Movileni

Roadele pamantului vor fi sarbatorite in acest sfarsit de saptamana in comuna Movileni, judetul Iasi. In fiecare an, Asociatia Grânarii Iași organizeaza evenimentul dedicat „Zilei Porumbului”. Cu aceasta ocazie, fermierii din toate colturile tarii se vor putea bucura de roadele pe care le-au obtinut in aceasta toamna. Evenimentul va avea loc pe Platforma Experimentala unde vor fi aduse zeci de utilaje agricole.,

Sute de fermieri din tara se vor aduna sambata in comuna Movileni pentru a marca „Ziua Porumbului”. La eveniment vor participa cei mai importanti producatori de seminte si produse folosite in agricultura ecologica unde vor avea loc demonstratii si sesiuni informative.

Ing. Cristi Stoica, președinte Asociația Grânarii

Sambata, 7 octombrie incepand cu ora 10.00, Asociatia Granarii organizeaza Ziua Porumbului. Este sarbatoarea recoltei si este ziua in care noi vom trage niste concluzii in urma recoltarii platformelor de porumb si de floarea-sorelui. Facem niste clasamente si vedem ce hibrizi am avut. Am avut 49 de hibrizi pe platforma care au fost recoltati si i-am terminat de recoltat aseara. I-am cantarit, le-am masurat umiditatea si i-am gradat. Stim exact cat a facut fiecare, la fell si la floarea-soarelui.

Fermierii care vor participa la eveniment vor putea afla informatii utile despre noutatile din domeniul agricol.

Ing. Cristi Stoica, președinte Asociația Grânarii

Evenimentul va incepe cu prezentarea companiilor care sunt pe platforma, apoi vom vedea demonstartii, utilaje, tehnologii noi, strip-till, ceea ce trebuie sa cautam si noi pentru a ne reduce cheltuielile din ferma si trebuie sa mergem spre o agricultura sustenabila.

Evenimentul reprezinta o oportunitate pentru fermierii care cultiva porumbul in aceasta regiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *