Ziua Portilor Deschise la Jandarmeria Iasi

foto_jandarmi

Jandarmii, la datorie de Paste

Astazi, cu ocazia aniversarii a 126 de ani de la infiintarea Jandarmeriei Rurale, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Iasi este organizata Ziua Portilor Deschise.

„Astazi Inspectoratul de Jandarmi Iasi a organiat intr-un cadru festiv, aniversarea a 126 de ani de la infiintarea Jandarmeriei Rurale. Am trait niste emotii deosebite pentru ca am, avut astazi alaturi de noi, veteranii de razboi, care ne-au impartasit cateva impresii despre ceea ce a insemna pentru ei aceasta institutie in care si-au desfasurat activitatea.”, a declarat Col.dr. Tulica Mircea, Inspectoratul de Jandarmi Iasi.

Cu acest prilej va fi o intalnire cu veteranii de razoi, prezentarea tehnicii de interventie si vizitarea mezeului inspectoratului.

„Pentru noi, Jandarmeria Ieseana este o responsabilitate si o mandrie, pentru faptul ca Jandarmeria s-a infiintat pe 3 aprilie 1850 aici la Iasi. Avem aceasta obligatie de a pastra si a continua aceasta traditie glorioasa a acestei arme a Jandarmerie si nu in ultimul rand de a aduce aportul si contributia la asigurarea singurantei cetatenilor, la dezvoltarea societatii si nu in ultimul rand la intarirea statului de drept, asa cum trebuie sa fie Romania, un stat puternic intr-o Uniune Europeana puternica.”, a completat Col.dr. Tulica Mircea, Inspectoratul de Jandarmi Iasi.

Pe 3 aprilie 1850, la Iasi, s-a dat statut juridic armei Jandarmeriei şi i s-au stabilit principiile de organizare si functionare, pentru a se pastra si in prezent amintirea unui trecut glorios.