Ziua porților deschise la DLEP Iaşi – “Primul meu act de identitate”

evidenta-persoanelor_2

Direcția Locală de Evidență a Persoanelor Iași în parteneriat cu Asociația pentru Dialog în Justiție organizează, în data de 27 noiembrie 2018, începând cu ora 14.30, „Ziua porților deschise – Primul meu act de identitate”.

Această zi a porților deschise se adresează în principal elevilor cu vârsta cuprinsă între 13 și 14 ani înscriși în școlile de pe raza județului Iași, dar și altor categorii de persoane interesate.

Scopul acestui eveniment este de transparentizare a procesului de stare civilă și evidența persoanelor, deschizând larg porțile spre informare și consiliere în rândul copiilor care au dreptul și obligația de a obține primul lor act de identitate.

Tocmai pentru a evidenția faptul că vârsta de 14 ani reprezintă primul pas important spre responsabilitate, „Ziua Porților Deschise” se desfășoară sub denumirea de „Primul meu act de identitate”.

Activităţile desfăşurate la sediul Direcției de Evidență a Persoanelor Iași (Iulius Mall – etaj 2) constau în prezentarea prevederilor şi procedurilor legale privind eliberarea actului de identitate la împlinirea vârstei de 14 ani, parcurgerea întregului flux: completare cerere, accesul la birou pe baza sistemului electronic de dirijare, ordonare-bon de ordine, preluare imagine, eliberare act sub forma unei Diplome de participare.

Elevii care participă la această campanie de conștientizare și informare despre drepturile, libertățile, obligațiile unui bun cetățean, beneficiază de premii, diplome și alte surprize special pregătite pentru ei.

Campania „Primul meu act de identitate” este o tradiție a Direcției Locale de Evidență a Persoanelor Iași, anul acesta desfășurându-se sub identitatea de „Ziua porților deschise – Primul meu act de identitate”, în cadrul programului de responsabilizare tineri și adulți prin educație civică și juridică dezvoltat de Asociația pentru Dialog în Justiție în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și Inspectoratul Școlar Județean Iași.