Ziua Pompierilor

foto_pompieri

Astazi le spunem la multi ani pompierilor. Ziua de 13 septembrie este una cu o semnificație deosebită în conştiinţa salvatorilor de profesie, în care, acum 170 de ani, în Dealul Spirii, Compania de Pompieri București, condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu, a înfruntat cu preţul vieţii trupele otomane inamice covârşitoare ca număr, venite să înăbușe idealurile Revoluţiei Pașoptiste.

Era aglomeratie azi printre autospecialele pompierilor. De ziua lor, au fost felicitati de copii si de adulti deopotriva. Am vrut si noi sa aflam azi cat de grea e meseria de pompier.

Activitatile dedicate zilei lor aniversare au inceput inca de ieri – cand si-au deschis portile- iar astazi , de la 10.00 dimineata au organizat activități de informare a cetăţenilor chiar in inima orasului, langa Palatul Culturii.Cei interesati de concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ militar, au putut primi informartii azi chiar de la sursa.

Pe esplanada din Zona Palatului Culturii, a avut loc o expoziție a autospecialelor și a tehnicii de intervenţie și au fost efectuate exerciţii demonstrative cu privire la procedeele de descarcerare și acordare a primului ajutor în diferite situaţii. Cei mai mici au fost incantati de intalnirea cu pompierii.