Ziua Nationala sarbatorita mai devreme intr-o comuna din Botosani

vf campului

Autoritățile locale din Vf. Câmpului au decis să sărbătoarească în avans Ziua Națională a României. Cu această ocazie s-a dat startul și manifestărilor dedicate sărbătorilor de iarnă, fiind aprins iluminatul ornamental.

Potrivit Botosani Online, locuitorii comunei Vf. Câmpului s-au adunat aseară în zona primăriei unde s-a aprins iluminatul festiv după care a urmat o paradă cu torțe până la monumentul din centrul comunei unde s-au depus coroane de flori, a fost oficiată o slujbă și s-a organizat un mic moment artistic.

Primarul Maria Huțu a păstrat tradiția ultimilor ani și a împărțit copiilor dulciuri și fructe.

“Nu am ales întâmplător această seară, această zi, pentru că Sf. Andrei este ocrotitorul României, al românilor și mâine este 1 Decembrie, Ziua Națională a României, ziua tuturor românilor de pretutindeni. Faptul că astăzi am ales să îmbrăcăm tricolorul, să îmbrăcăm straie populare românești, faptul că vom avea câteva melodii dedicate Zilei Naționale, arată că noi încă suntem români. Trăim vremuri grele și ne rugăm ca Dumnezeu să ne ajute și ă ne ocrotească”, a spus Maria Huțu, primarul comunei Vf. Câmpului.

“Nu puteam să lipsesc mai ales că sunt crescută între dumneavoastră. De data aceasta am venit în calitate de deputat în Parlamentul României, alături de colegii mei din familia social democrată botoșăneană, oameni care venim din rândurile oamenilor și care muncim pentru oameni. Am venit să ne exprimăm omagiile față de toți eroii din comuna Vârfu Câmpului, să aprindem câteva candele tricolore și să le mulțumim pentru sacrificiul suprem pe care l-au făcut pentru ca noi astăzi să fim o țară liberă și democratică. La mulți ani tuturor!”, a spus deputatul Alexandra Huțu.

Sursa: Btonline.ro