Ziua Națională a Testării Consumului Personal de Alcool

alcool

La  5 iunie, in Romania,  este Ziua Națională a Testării Consumului Personal de Alcool. Ieşenii vor putea afla mâine cât alcool pot consuma fără să-şi pună sănătatea în pericol.

Testul, format din 10 întrebări, va fi interpretat de medici, asistenţi medicali, psihologi, sociologie şi asistenţi medicali comunitari care au fost instruiţi în acest scop.

În Iaşi, chestionarele vor putea fi realizate în mod gratuit la Direcţia de Sănătate Publică, Centrul Regional de Sănătate Publică, Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon“, Serviciul de Probaţiune şi Centrul de Sănătate Mintală.

Test pentru Alcool, maine la Iasi

„Testul AUDIT este un instrument ştiinţific de evaluare a consumului personal de alcool dezvoltat şi validat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), aplicat deja în peste 190 de ţări, cel mai de încredere instrument pentru diagnosticarea în fază timpurie a unui consum de alcool la risc. Cei care vor afla că au un consum riscant vor putea astfel să evite problemele de sănătate viitoare asociate consumului dăunător de alcool, prin îndrumarea necesară“, au precizat organizatorii evenimentului de testare.