Ziua Mondială a Apei: Acțiuni de informare și responsabilizare desfășurate de către Asociația ACVO în rândul copiilor

ACVO 1

Elevii din două clase gimnaziale de la Școala Profesională de Industrie Alimentară Țibana și Școala Gimnazială Prisăcani au participat la sesiuni interactive despre importanța apei, organizate și susținute de către echipa Asociație ACVO cu scopul de a forma atitudini responsabile față de această resursă.  În cadrul acțiunii, organizate pentru a marca Ziua Mondială a Apei, elevii au vizionat un film despre importanța apei, au primit flyere cu informații despre apele subterane și cărți  educative. Filmul a fost vizionat și de elevii din două clase primare de la Școala Gimnazială Ion Creangă din Iași, aceștia primind cărți de colorat cu povestea picăturii de apă, dar și alte materiale informative.

De ce este atât de importantă apa, de ce trebuie să o economisim și să o protejăm, care sunt comportamentele corecte față de această resursă. Sunt doar câteva dintre temele dezbătute de echipa Asociației ACVO alături de cei mici, de ajutor fiind filmul educativ dar și cărțile și flyerele despre apă pe care aceștia le-au primit. 

”Ne îndreptăm mereu atenția către noile generații considerând că modelarea comportamentelor în acest segment este extrem de importantă pentru acel  viitor sustenabil pe care ni-l dorim cu toții. Copiii au capacitatea de a înțelege foarte multe aspecte și de a folosi cu succes exemplele de bune practici, mulți dintre ei ne-au povestit că le atrag atenția și părinților atunci când fac risipă de apă și că își doresc, firesc, o planetă pe care apa să nu mai reprezinte o problemă”, a precizat dr.ing.Mihail Doruș, Președintele Asociației ACVO.

 Acțiunea a fost primită bine atât de profesori, cât și de elevi, aceștia din urmă vizionând cu interes filmul despre apă realizat special pentru copii, cu informații interesante și inedite, dar și sfaturi pentru economisirea apei și păstrarea acesteia în bune condiții.

”Micii prieteni ai asociației au participat cu deosebit interes la activitate, îmbogățindu-și, pe această cale, cunoștințele referitoare la necesitatea protejării resurselor de apă din natură și la importanța unui comportament responsabil față de mediu. Cărțile primite în dar din partea prietenilor de la Asociația ACVO le-au adus zâmbete de bucurie și încântare pe chipuri, entuziasmul elevilor reprezentând cel mai elocvent feedback al proiectului derulat în unitățile școlare.”, a spus Ioana Diaconu, profesor la Școala Profesională de Industrie Alimentară Țibana.

Acțiunea face din seria proiectelor prin care Asociația ACVO își propune să contribuie la formarea și educarea tinerelor generații.  Asociația ACVO a fost înființată de către compania ApaVital, la începutul anului 2018, pentru a da viață proiectelor sale de responsabilitate socială și de implicare în comunitate. Câteva dintre temele importante din agenda asociației sunt dezvoltarea urbană, protecția sustenabilă a mediului, spiritul civic și spiritul de colaborare între oameni, evoluția personală și autocunoașterea.