Ziua Minorităţilor Naţionale la Biblioteca Județeană Iași

foto_oameni

Conform Departamentului pentru Relaţii Interetnice în țara noastră, sunt: albanezi, armeni, bulgari, croaţi, greci, evrei, germani, italieni, maghiari, polonezi, romi, ruşi-lipoveni, sârbi, slovaci, cehi, tătari, turci, ucraineni, macedoneni, ruteni. Ziua Minoritatilor Nationale din Romania se sarbatoreste in fiecare an la 18 decembrie iar luni, 17 decembrie, de la ora 17.00, la Sala de lectură a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași va avea  loc un eveniment dedicat celebrării Zilei minorităţilor naţionale din România.

În acest context și sub aripa evenimentului a 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri organizatorii au gandit  o întâlnire care să aducă în prim plan valoarea participativă a fiecărei comunități ieșene.

Reprezentanții bibliotecii vor organiza o expoziție a cărților aflate în colecțiile noastre și care sunt în limbile minorităților prezente la manifestare.

Proiectul este structurat în programul „Biblioteca și comunitatea”, prin care biblioteca se implică în viața comunității, contribuind la dialog, la dezvoltarea spiritului civic și a mândriei locale.