Ziua în care Iaşul şi-a luat rămas bun de la profesorul Burlea

burlea

Sute de oameni au vrut sa-i fie alaturi! Reputatul profesor doctor Marin Burlea a fost condus, astăzi, pe ultimul drum in aplauzele celor care l-au iubit si l-au simtit ca facand parte din propria lor familie. Funeraliile profesorului Marin Burlea, care s-a stins din viaţă vineri au avut loc în Amfiteatrul Mare al Spitalului Clinic de Urgențe pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași.

Trupul neînsufleţit al medicului  Marin Burlea a fost scos din Spitalul de Copii Sfânta Maria în aplauzele sutelor de participanţi la ceremonia de înhumare. Cortegiul funerar s-a îndreaptat apoi către Cimitirul Eternitatea.

Oamenii au vrut sa-si ia adio de la cel care le-a fost sprijin in momente grele, de la medicul care a salvat sute de vieti si a adus alinare in familiile copiilor bolnavi.

Profesorul Marin Burlea a fost înmormântat la Cimitirul Eternitatea cu onoruri militare. Familia si prietenii alaturi de oficialitatile orasului de fosti pacienti sau oameni simpli au adus un ultim omagiu celui care a fost omul intre oameni, medicul Marin Burlea.

Marin Burlea a fost medic pediatru gastroenterolog la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iaşi. Cunoscut ca ‘doctorul copiilor’ sau ‘medicul îngerilor’ profesorul Marin Burlea s-a implicat cu har si dăruire in tratarea micuţilor pacienţi iar de-a lungul generatiilor a primit recunostinta si admiratia tuturor celor care l-au cunocut, fie ca erau medici, parinti sau copii-pacienti.

Profesorul Marin Burlea a fost decorat post mortem de preşedintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul Naţional ‘Steaua României’ în grad de Cavaler.