Ziua fara accidente rutiere

91136586_3352896171405929_4212541187053060096_o

Alege viata! Politistii ieseni s-au alaturat actiunii demarcate la nivel european  de prevenirea incidentelor din trafic.Astfel,  se doreste ca data 17 septembrie,  sa fie o zi fara persoane decedate in accidentele rutiere de pe drumurile din Europa.

Politistii din cadrul Biroului Rutier Iasi au desfasurat  activitati de constientizare a soferilor cu privire la riscurile la care se supun  odata cu abaterea de la normele rutiere. La actiunea de astazi au participat cinci politisti. Acestia au oprit soferii in trafic, i-au atentionat si le-au acordat si flyere cu informatii utile in trafic.

Va informam ca se doreste ca ziua de 17 septembrie sa devina ziua fara persoane decedate in accidente rutiere. Va rugam sa respectati viteza legala, purtati centura de siguranta si conduceti cu prudent.

Actiunea s-a desfasurat in mai multe zone ale orasului, in contextul evenimentului organizat la nivel european al Saptamanei Mobilitatii.

Actiunea a debutat pe bulevardul C.A. Rosetti, dar s-a mutat si in alte zone ale orasului.

ag. de politie Ioana Bilea – purtator de cuvant IPJ Iasi

Astfel se urmareste informarea tuturor categoriilor de participanti la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun atunci cand nu respecta normele rutiere. Activitatile vizeaza reducerea numarului de accidente rutiere produse pe drumurile europene si a consecintelor acestora.  

Zilnic, la nivel european se inregistreaza 70 de decese pe drumuri.

Sunt foarte importante, se petrec foarte multe accidente din cauza vitezei si a neacordarii de prioritate. Sunt foarte multi care conduc peste limita admisa.

Sofer: Sunt sofer de 10 ani, iar din 2010 pana acum am vazut destule accidente si pe care nu imi doresc sa le mai vad.

In cadrul activitatilor desfasurate astazi, politistii au oferit recomandari participantilor la traficul rutier si au distribuit 200 de pliante cu informatii preventive.