UPDATE: Ziua decisiva in PNL: Citu sau Orban?

orban

UPDATE: Ludovic Orban: „PNL a guvernat Romania in cea mai grea perioada dupa Al Doilea Razboi Mondial!”

UPDATE: La eveniment a fost prezent și Kelemen Hunor, președintele UDMR, care le-a transmis liberalilor să treacă „peste orgolii” și să nu renunțe la parteneriat pentru a pune în aplicare programul de guvernare.

UPDATE: Klaus Iohannis isi arata sustinerea pentru Florin Citu: „Acest guvern trebuie sa continue pentru ca primul ministru nu are niciun motiv sa fie demis sau sa-si dea demisia. Sunt de neinteles sabotajele venite din propriul partid…Romania poate avea un deceniu de guvernare de dreapta!”

UPDATE: In timpul discursului lui Klaus Iohannis, delegatii scandeaza: „Orban, Orban!”

STIRE INITIALA: 5.000 delegati din tara vor hotara la Romexpo cine va conduce partidul in urmatorii ani. Dupa doua luni de campanie interna si atacuri la baioneta, ambele tabere spera sa castige cu un scor de aproape 60 la suta.

Cele mai numeroase organizaţii, cu peste 130 de delegaţi cu drept de vot, sunt Alba (130), Bihor (176), Cluj (162), Giurgiu (133), Iaşi (134), Prahova (154) şi Sibiu (139). Klaus Iohannis va sustine un discurs la inceputul evenimentului. Potrivit unor estimari inaintea votului, Moldova inclina pentru Florin Citu. Astfel, Bacau, Galati, Neamt, Suceava si Vaslui ar vota cu actualul premier, cei din Botosani sunt indecisi in timp ce Iasul si Vrancea l-ar sustine pe Ludovic Orban.

In ciuda restrictiilor, la Romexpo este veselie mare, dupa ce partidul a pus la dispozitia delegatiilor mici si bere.