Ziua copiilor la pelerinaj

Sharing is caring!

Să aibă noroc în viață și să fie sanatosi. Sunt cuvintele părinților care și au adus, in ultima zi de pelerinaj, copiii la raclă. Oamenii spun că Sfânta Parascheva ii ocrotește pe cei mici si, drept recunoștință, i-au adus flori și s-au rugat pentru sănătatea lor. Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a ieșit printre pelerinii de la Iași, pentru a-i binecuvanta.

A 5 zi de pelerinaj a fost dedicată copiilor, astfel nu se explică numarul mare de prichindei veniți la mitropolie, pentru a atinge sfintele moaste. Pentru cei mai mulți dintre ei, a fost prima întâlnire cu Sf Parascheva, făcătoare de minuni.

“Suntem din Iasi, am lasat sa vina ceilalti si in ultima zi am adus-o si pe fetita mea. Am incercat sa fie cat mai usor pentru ea”, a spus un barbat insotit de fetita sa.

“Am stat foarte putin pentru ca am avut prioritate, am avut copilul cu mine si l-au lasat oamenii. A fost agitatie mare dar am reusit, multumim lui Dumnezeu si Sfintei Parascheva”, a spus o femeie.

La orele prânzului, peste 25 de mii de oameni încă așteptau la rand, cu dorința de a ajunge Pe esplanada catedralei mitropolitane si pentru a se închina. Înalt prea Sfințitul Teofan, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, a ieșit să binecuvânteze pelerinii, in special copiii.

IPS Teofan, Mitropolit al Moldovei si Bucovinei: “Nu mai sunt atat de multi ca zilele trecute. Acum crestinii sunt putin mai linistiti pentru ca randul este mai scurt si nadajduiesc sa ajunga cu bine la racla Sf. Parascheva si Sf. Spiridon, sa se bucure de acea clipa sis a se hraneasca din ea de-a lungul anului. Si ii asteptam din nou peste un an”. 

Până în acesta după amiaza, peste 210 mii de oameni au trecut pe sub baldachin și s au rugat la moaștele Sf Parascheva și Sf Ierarh Spiridon.

Preot Constantin Sturzu, Purt de cuv. Mitropolia Moldovei si Bucovinei: “Un numar foarte mare de pelerini, o situatie oarecum fara precedent. Este si multa oboseala, effort organizatoric dar toate sunt puse in umbra de aceasta evlavie a pelerinilor, de lectiile pe care ni le ofera ei, de rabdare, de jertfa, incat, pana la urma nu ramane decat bucuria ca oamenii ii cauta pe sfinti, ii cinstesc si doresc sa urmeze exemplul sfintilor”.

1000 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale, de la începutul pelerinajului și pana acum. După ce numărul credincioșilor va scădea semnificativ, preoții vor duce raclă înapoi în catedrala, lucru care se va întâmpla în aceasta noapte sau mîine dimineata. Moaștele Sf Ierarh Spiridon vor fi trimise spre insula Creta mîine după amiaza, cu o cursă speciala, alaturi de un sobor de preoti.

shares