Ziua Comunei Țuțora, celebrată de comunitate și autorități

WhatsApp Image 2022-09-09 at 15.26.44

Țuțora a marcat ziua comunei printr-un program festiv, la care au participat autoritățile locale și oamenii care locuiesc aici. La eveniment a participat și fostul primar, Costică Săcăleanu, cel care a administrat timp de 24 de ani comuna.

După o pauza de câțiva ani, Primăria Țuțora a organizat ieri o festivitate pentru a marca ziua comunei. Programul a fost unul complex, cu momente artistice susținute de artiști locali.

Ne aflăm la Ziua Comunei Țuțora, zi marcantă pentru aceasta comunitate. Continuăm tradiția înaintașilor noștri prin sărbătorirea hramului satului Țuțora. Programul de astăzi a început la Biserica „Sf. Maria” din Țuțora. De la ora 14.00 am avut invitați din Republica Moldova care ne-a încântat pe parcursul a două ore, după care artiști locali și din Republica Moldova ne vor încânta și bucura sufletele cu ocazia acestei sărbători, a spus Cristinel Albu, primar com. Țuțora.

Dincolo de momentele festive, autoritățile locale spun că în ultimii ani comuna a atras mai multe investiții.

Cel mai important pentru comuna Țuțora a fost înființarea rețelei de gaze naturale, iar ca importanță și ca valoare este proiectul atribuit de Ministerul Dezvoltării prin Anghel Saligny în valoare de 30 de milioane de lei pentru sistemul de canalizare în comuna Țuțora, a mai spus Cristinel Albu, primar com. Țuțora.

În cadrul evenimentului au fost premiate cuplurile care au împlinit 50 de ani de la căsătorie. Distincție a primit și fostul primar al comunei Țuțora, Costică Săcăleanu. Acesta a fost la conducere timp de 24 de ani și spune că în trecut era mult mai greu să implementezi proiecte de infrastructură. Cu greu puteai găsi finanțare.

Eu am fost ales primar din 1992 și am fost până în 2016. Deci șase mandate. Pot să vă spun că au fost cele mai grele. Comuna Țuțora fiind o comună mică, dar fiind aproape de orașul Iași, locuitorii au fost un pic mai pretențioși. Au avut contact permanent cu Iașul și au fost mai civilizați. Au vrut mai mult. Prima greutate a fost cu podul de la Chiperești, care era o ruină. După doi ani, în ’94 am găsit înțelegere la nivel de Consiliul Județean, la Parlament și mi-au aprobat investiția pentru construcția podului de la Chiperești, a explicat Costică Săcăleanu, fost primar com. Țuțora.

Programul festiv a continuat până la miezul nopții.