Ziua Armatei Române

foto_ziua-armatei-romane

Ziua Armatei României a fost sărbătorită astăzi în toate garnizoanele din ţară unde se află monumente ale eroilor. Autoritatile locale si centrale, oamenii simpli si bravii militari au luat parte la  ceremonii de depuneri de coroane de flori în memoria celor care s-au jertfit pentru patrie. Marcarea Zilei Armatei României a avut loc şi în Afganistan, unde avem în misiune aproximativ 650 de militari.

În Iasi, evenimentele in cinstea armatei romane au început la ora 10,00, la Troiţa înălţată în faţa comandamentului Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Inalt” de pe Bulevardul Carol I cu o ceremonie militară de depuneri de coroane de flori. La eveniment au foste prezente oficialitatile locale dar si oaspeti din tara si de peste hotare.

 Troiţa a fost ridicată în memoria ostaşilor Regimentului 15 Infanterie care în urmă cu o sută de ani, în Bătălia de la Oituz, au reuşit să oprească înaintarea armatei germane.

Armata noastra se sarbatoreste astazi pentru ca la 25 octombrie 1944, bravii nostri soldati au intrat în oraşul Carei si au preluat controlul asupra întregului teritoriu pierdut în urma Dictatului de la Viena din 1940.

La multi ani, dragii nostri aparatori!