Ziua Armatei Române la Școala Gimnazială Rediu

Rediu

De Ziua Armatei la Școala Gimnazială s-a desfășurat un proiect educațional coordonat de prof. Dorina Ilie, directorul institutiei și prof. Gabriela Puiu ,consilier educativ , în parteneriat cu Brigada 15 Mecanizata ,,Podu Înalt” din Iași. Elevii Școlii Gimnaziale Rediu au avut ocazia sa afle mai multe detalii despre ceea ce inseamna cariera militara si responsabilitatea ueni astfel de alegeri.

Invitații au prezentat contextul istoric și evenimentele petrecute în timpul celui de-al doilea război mondial, însemnătatea zilei de 25 octombrie  pentru poporul român și Armata Română, dar și elemente specifice profesiei militare prin prisma experiențelor trăite în timpul participării la misiunile speciale desfășurate în teatrele de operațiuni din Irak și Afganistan.

Copiii, dascalii si toti aparatorii tarii prezenti la eveniment au avut ocazia rara sa impartaseasca experiente si emotii. Scoala Gimnaziala din Rediu a adus impreuna, chiar si pentru cateva momente, trecutul,  prezentul si viitorul unei Romanii unite si puternice.