Zilele TUIASI, sărbătoare și istorie

TUIASI

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIASI) sărbătoreşte astazi 205 ani de când Gheorghe Asachi a ţinut la Iaşi primele cursuri de inginerie în limba română. Cu această ocazie, conducerea Politehnicii ieşene îşi va premia profesorii şi cercetătorii care au obţinut rezultate deosebite si organizeaza o serie de evenimente dedicate studenţilor.

Unul dintre cele mai importante evenimente din cadrul Zilelor TUIASI a avut loc astazi în Aula Magna „Carmen Sylva“ din Copou. Cu această ocazie, de la ora 10, Politehnica si-a premiat cercetătorii şi profesorii, au fostpremiate cele mai bune echipe de cercetare, cei mai buni cercetători şi cele mai bune proiecte de la universitate, au fost decernate totodată şi titlurile de „Profesor Emerit“ şi au fost omagiaţi Profesorii Seniori.

Maine este programat „Simpozionul de Istoria Învăţământului şi a Ştiinţelor Tehnice“, dar şi inaugurarea unui Centru modern de învăţare – REMEDIUM. Sala, modernizată la cele mai noi standarde, se află în Campusul „Tudor Vladimirescu“, la parterul căminelor T5-T6.
Pe 16 noiembrie, în Aula Magna „Carmen Sylva“, TUIASI va marca „100 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei Generale a Inginerilor din România“, asociaţie înfiinţată în ultimul an al Primului Război Mondial.