Zilele Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” Iași vor avea loc săptămâna viitoare, timp de trei zile

parhon

Prima ediție a Zilelor Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” Iași va avea loc în perioada 15 – 17 iunie 2022. Evenimentul va fi unul în format hibrid, atât cu prezență fizică, cât și online. Deschiderea oficială va avea loc miercuri, 15 iunie 2022,de la ora 17.00 în Aula „Alexandru Brăescu” din clădirea „Nicolae Leon” a UMF Iași. La eveniment sunt așteptați să participe Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, prof. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași, ec. Bogdan Cojocaru, managerul unității medicale, dr. Luanda Irina Mititiuc, director medical, cât și conf. dr. Ionuț Nistor, purtător de cuvânt al spitalului, alături de membri ai colectivului medical. Deschiderea evenimentului va fi urmată de o prezentare a activității spitalului pe care o vor face reprezentanții unității medicale și de o prezentare a istoriei spitalului, făcută de istoricul ieșean conf. dr. Ionuț Nistor de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”.

Zilele următoare vor fi dedicate prezentărilor de cazuri cu implicare multidisciplinară, tehnicilor de vârf, protocoalelor de colaborare, precum și structurilor funcționale noi. Astfel, timp de trei zile, Aula „Alexandru Brăescu” va fi gazdă pentru aproximativ 200 de participanți, printre care și speakeri internaționali și naționali, experți locali, formatori de opinie în domeniul nefrologie, urologie, transplant renal, terapie intensivă și geriatrie, care vor susține prezentări cu un mare aport științific pentru societatea medicală românească și domenii conexe.

„Aceste evenimente realizate față în față pot identifica mai ușor dificultățile evaluării și tratamentului unui pacient cu multimorbidități și particularitățile pacientului cu probleme renale. Nu în ultimul rând, contribuie la identificarea soluțiilor care pot aduce la un loc specialiștii lângă pacient și să nu fie nevoit pacientul să fie trimis la mai mulți specialiști”, au transmis organizatorii.

Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” este un centru de excelență pentru pacienții cu afecțiuni ale rinichiului care deservește, fără a se limita la aceasta, toată zona Moldovei. Unitatea medicală asigură servicii medicale complexe, având o abordare pluridisciplinară, în conformitate cu cele mai noi strategii de diagnostic și tratament, pentru o largă varietate de patologii.

„Vor exista mai multe sesiuni științifice care vor aduna specialiști de la spitalele din Iași și din zona Moldovei care evaluează această categorie de pacienți. Vor fi întâlniri focusate pe pacienți cu insuficiență renală, litiază renală, cu afecțiuni tumorale, dedicate pacientului vârstnic și cu multimordibități. În plus, vom încerca să dezbatem protocoale de colaborare interspitalicești legate de tehnicile de epurare renală pe care spitalul le folosește în prezent – hemodializă, dializă hepatică și plasmafereză”, au mai explicat membrii comitetului de organizare.

Evenimentul se află la prima ediție și este organizat de Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon Iași” sub egida Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, Primăria Municipiului Iași și va fi creditat de către Colegiul Medicilor Iași și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România.