„Zilele Ion Creangă”, la povești cu Dorel Vișan

Visan

Ion Creanga, genialul povestitor roman, a fost sarbatorit la Targu-Neamt in weekend. Intreaga comunitate a participat alaturi de musafiri de seama la evenimentul cu traditie numit „Zilele Ion Creanga”. Si cum pe Valea Ozanei inspiratia capata conotatii speciale, maestrul Dorel Visan a fost invitat sa despice firea umana in patru pe scena Casei de Cultura din oras.

Maestrul Dorel Visan este cetatean de onoare al orasului si a numit evenimentul de la Casa de Cultura din Targu-Neamt o intalnire de suflet. „Omul si Taina lui” , caci asa si-a intitulat actorul monologul, a fost  povestea  prezentului saracacios si sumbru, in care bunatatea si generozitatea nu isi mai gasesc locul.

Spectacolul „Omul şi taina lui” susţinut de către Dorel Vişan -renumitul actor care a interpretat rolul lui  Ion Creangă în filmul „Un bulgăre de humă”- a fost integrat in programul dedicat Zilelor Ion Creangă, editia a XLIX-a, eveniment organizat în perioada 1-3 martie de Consiliul Județean Neamț, Primăria și Consiliul Local al orașului Târgu Neamț, Complexul Muzeal Neamț și Fundația Culturală „Ion Creangă”.