Zile diferite pentru ridicarea deșeului menajer și reciclabil din 2021, la Miroslava

deseuri tomberoane

Începând cu data de 4 Ianuarie 2021, deșeurile reciclabile vor fi preluate în zile diferite față de deșeurile menajere.

Pentru a crește cantitatea colectată de deșeuri reciclabile, pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la importanța reciclării selective, precum și pentru a reduce din situațiile prin care se reclamă că se ridică cu aceeași mașină atât deșeul menajer cât și cel reciclabil, primăria a convenit cu operatorul de salubritate ca începând cu 4 ianuarie 2021, deșeul reciclabil să se ridice într-o zi diferită de deșeul menajer.

Ce se schimbă:Colectarea deșeurilor reciclabile se va face la o zi dupa colectarea deșeurilor menajere. De exemplu, dacă luni se ridică deșeurile menajere, marți se vor ridica deșeurile reciclabile de la ceeași adresă. Dacă ziua pentru ridicarea deșeului menajer este vineri, atunci deșeul reciclabil se va ridica luni. În fotografia atașată este prezentat programul de ridicare a deșeurilor menajere și reciclabile pentru anul 2021, pe sate.

Cum ne impactează:- Vor fi două zile în care va trebui să scoatem deșeurile la limita proprietății – una pentru deșeuri menajere și una pentru deșeuri reciclabile, la o diferență de o zi.- Va trebui ca fiecare dintre noi să selectăm deșeurile corect, iar cele reciclabile să fie colectate separat de cele menajere, de cele vegetale, de sticlă și de deșeurile voluminoase din lemn sau metal.

Ce rămâne neschimbat:- Sticla se va colecta separat și se va depozita în containerele verzi amplasate în punctele de reciclare de pe raza comunei, ca până acum.- Deșeurile voluminoase din lemn și metal vor fi duse la un centru de colectare, din fonduri proprii, deoarece nu pot fi colectate cu mașina de gunoi.- Deșeurile vegetale trebuiesc duse la platforma de gunoi de grajd din extravilanul satului Balciu (lângă padocul de câini). Cine nu dispune de mijloc de transport poate apela contra cost la SC Servicii Publice Miroslava pentru serviciile de preluare.