Zile de sărbătoare la Tomești

WhatsApp Image 2022-09-08 at 17.30.34

Zi de sarbatoare la Tomesti unde s-a sarbatorit cea de-a X-a ediție a zilelor comunei. Autoritatile locale au sarbatorit cu mare fast, printr-o serie de evenimente importante pentru locuitorii comunei. Ca in fiecare an, primarul Stefan Timofte a prezentat cetatenilor proiectele finalizate. Astfel, primul obiectiv inaugurat a fost dispensarul din satul Goruni, urmat de parcul de joaca si Centrul de Zi “Sf. Maria”, apoi Aleea Patrascanu din Cartierul Ștefan cel Mare. Punctul final a fost dezvelirea și sfințirea bustului Domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Parcul Unirii.

Zi importanta pentru comuna Tomești. Cu ocazia zilelor comunei, primarul a inaugurat si proiectele finalizate de anul acesta. Prima locatie a fost dispensarul din satul Goruni. Astfel, peste cele 1000 de suflete din localitate nu vor mai fi nevoite sa mearga zeci de kilometri pentru a primi primul ajutor.

Stefan Timofte – primar Tomești:

„Aceasta investitie este a treia. Este al treilea dispensar construit. S-au construit in anii trecuți dispensare la Chicerea și Vlădiceni și aici este o investiție din bugetul propriu al comunei Tomești.

Noi am făcut toate demersurile ca să se obțină și avizul de la Colegiul medicilor. Doamnele doctor se ocupă de această problemă și în maxim 2-3 luni oamenii vor putea veni aici, nu să mai meargă până în centrul comunei pe jos sau cu alte mijloace de transport.”

De asemenea, Centrul de Zi din Tomesti a fost reabilitat. Astfel, de astazi cei 25 de copii din comuna vor beneficia de toate conditiile.

Luminița Bogdan – educator

„Acești copii se comportă diferit în centru față de exterior. Aici se simt ocrotiți, apreciați, dau ce este mai bun din ei pentru că se simt iubiți. Fiecare copil are o poveste.

Ultimele obiective bifate de autoritati au fost inaugurarea Aleei Patrascanu, pe care copiii vor putea circula mai in siguranta, si dezvelirea si sfintirea bustului Domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Parcul Unirii.