Zile de sărbătoare în comuna Ciurea

287553360_3122238914655402_6108058637390551149_n

Comuna Ciurea a îmbrăcat straie de sărbătoare. Autoritățile locale au marcat la sfârșitul săptămânii trecute zilele comunei printr-un program artistic și cultural. În cadrul seriei de evenimente, zece cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie au primit diplome de excelență din partea primăriei, iar în continuarea programului artiști de muzică populară au urcat pe scena amplasată în parcul central.

În ultimii ani, comuna Ciurea a fost într-un proces complex de dezvoltare. S-au făcut investiții importante în educație, infrastructură și cultură, pentru ca locuitorii să aibă parte de toate facilitățile.

„Într-adevăr s-au dezvoltat din toate punctele de vedere și dacă este să ne uităm în jur vedem că și din punctul de vedere al numărului de persoane care locuiesc în comuna Ciurea a crescut foarte mult. Cu toate acestea, atât autoritățile locale cât și cele centrale au alocat suficiente fonduri în așa fel încât locuitorii să poată beneficia de un trai mai mult decât decent”, a declarat Bogdan Cojocaru, prefectul județului Iași.

Anul acesta, Primăria Ciurea a pregătit un program special cu ocazia zilelor comunei. Seria de evenimente a avut loc în Parcul Memorial „Ciurea 1917”.

„Programul constă în manifestări cultural-artistice. Ieri au fost susținute de elevii școlilor din comună și au fost și competiții sportive . Astăzi avem un program artistic complex care se va întinde pe toată ziua până spre miezul nopții. Artiști locali, care au dorit să vină la noi, la Ciurea. Sperăm să ne ajute. Veselia și voia bună e pe chipul oamenilor și asta este un lucru minunat”, a explicat Cătălin Lupu, primarul comunei Ciurea.

Administrația locală este un exemplu de urmat pentru toate comunele din județ, spun autoritățile.

„Este o comunitate deosebit de importantă pentru județul nostru care, încet, încet, prin intermediul zonei metropolitane tinde să devină parte componentă a orașului Iași și cred că în viitorul apropiat fiecare cetățean al comunei Ciurea va trăi ca la oraș. Am rămas plăcut impresionat cu privire la investițiile care s-au făcut în această localitate. În mare parte le cunosc de la Consiliul Județean, și apreciez preocuparea domnului primar pentru tot ceea ce înseamnă domeniul educației. Sunt școli, grădinițe, creșe construite aici”, a spus Cristian Stanciu, consilier județean PSD.

În perioada următoare, autoritățile locale vor implementa proiectele de dezvoltare ale comunei.

„Următoarele investiții pe care le finalizăm sunt tot în domeniul educației: o creșă și o grădiniță, două săli și așteptăm noile programe de finanțare prin PNRR și Anghel Saligny unde comuna Ciurea a depus pe toate liniile de finanțare”, a susținut Cătălin Lupu, primarul comunei Ciurea.