Zile de foc in Moldova, condimentate cu furtuni

foto_temperatura

In urmatoarele doua zile, pana joi inclusiv, in Moldova, disconfortul termic va fi accentuat iar termometrele vor arata valori de peste 32 de grade. Meteorologii anunta canicula dar si vijelii si furtuni in sudul regiunii. Judetele afectate de instabilitatea meteorologica accentuata vor fi Vrancea, Galați și zona de munte a județului Bacău.

Codul galben de vreme rea este valabil pana maine seara.  Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp. Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala pe spații mici și în restul Moldovei. Pentru urmatoarele doua saptamani, pana pe 7 iulie, prognoza arata ca vemea va fi călduroasă, dar şi instabilă.

În Moldova, până în data de 27 iunie, media temperaturilor maxime va fi 31 – 33 de grade, după care va urma o scădere termică, ce va determina la sfârşitul lunii iunie o medie în jurul a 24 de grade. Ulterior, temperatura aerului va creşte din nou, iar până la finalul intervalului de prognoză temperaturile maxime vor avea în medie valori de 28 – 30 de grade.