Zile de coșmar. Bilanț sumbru în urma inundațiilor

foto_apă

Codul portocaliu de vreme rea a dus vijelii și potop, așa cum reiese din bilanțul inundațiilor din România. Patru oameni au murit, după ce au fost luați de viitură. Aproape 800 de persoane au fost salvate din calea apelor învolburate care au făcut prăpăd în mai multe județe din țară. Suvoaiele au invadat mai multe drumuri naționale, motiv pentru care traficul rutier a fost întrerupt pe mai multe tronsoane.

Sunt imagini apocaliptice în toată ţara. 35 de judeţe au fost grav afectate de furtunile extreme care s-au abătut asupra României. Sunt încă şi la această oră peste o sută de persoane evacuate din trei judeţe şi se monitorizează cursurile unor râuri. Fenomenele extreme au provocat moartea a patru persoane, au afectat peste 250 de case şi peste 600 de curţi, iar 95 de subsoluri au fost inundate.

Totodată mai multe poduri au fost luate de ape, iar zeci de tronsoane ale drumurilor naţionale şi judeţene precum şi treo tronsoane de cale ferată şi cinci diguri au fost distruse de inundaţii. Chiar dacă pericolul a trecut în majoritatea localităţilor afectate, unele râuri sunt în continuare monitorizate şi peste o sută de persoane sunt încă evacuate. 20 de mii de angajaţi ai Ministerului de Interne din toată ţară au acţionat în fiecare zi pentru a minimiza pierderile de vieţi omeneşti şi pagubele. Autorităţile urmează să facă bilanţul exact şi caută soluţii pentru a-i ajuta pe oamenii care au rămas fără agoniseala de o viaţă.

Circulaţia rutieră este în continuare închisă din cauza inundaţiilor pe patru drumuri naţionale din judeţele Neamţ, Suceava şi Harghita. Meteorologii vin, insă, cu veşti bune si spun ca vremea se indreapta, cel putin pana in week-end.