Zi grea pentru echipele de interventie din Iasi!

smurd

Desfasurare impresionanta de forte ieri la Iasi, cu ocazia mitingului si a protestelor stradale ce au urmat. Nu s-au semnalat incidente majore iar echipele de interventie au raspuns imediat solicitarilor. Mai multe persoane au avut ieri nevoie de ingrijiri medicale. Acestora li s-a facut rau iar cativa dintre ei au fost transportati la spital.

Mr. Silvia Bolohan – purt. cuv. ISU Iasi: „In cursul misiunii de ieri au necesitat ingrijiri medicale 13 persoane, participante la miting din care 5 au fost transportate la spital. Putem spune ca misiunea s-a incheiat cu bine fara problem deosebite. La locul interventiei au fost 7 echipaje de prim ajutor din care o terapie mobile intensive si doua autospeciale de stingere”.

Toate detalii privind siguranta oamenilor au fost puse la punct intr-un sistem integrat din care au facut parte mai multe institutii ale statului.

Lt. Col. Mihai Cojocariu – purt. cuv. Jandarmeria Iasi: „Masurile pentru buna desfasurarea a acestei manifestari au fost dispuse in sistem integrat: Jandarmeria Iasi, Politia Iasi, ISU Iasi, Serviciul Rutier si Politia Transporturi. S-a urmarit conditia de siguranta in zona pietei punandu-se un accent deosebit pe dialogul cu cei prezenti. S-a actionat pentru prevenirea tulburarii ordinii publice, fluidizarea circulatiei rutiere, precum si asigurarea interventiei in cazul unor aparitii unor eventuale situatii de urgent”.

In afara derapajelor verbale si a tensiunilor de ieri, o singura persoana s-a ales cu proces verbal.

„Pe timpul  misiunii, pentru o persoana s-a intocmit un proces verbal pentru infractiunea de lovire si alte violente, precum si pentru portul de obiecte interzise la o adunare publica. Alte patru persoane au fost sanctionate contraventional cu amenzi in valoare de 1200 lei pentru fapte de tulburare a ordinii publice”, a adaugat Mihai Cojocariu.

Maine, echipele de interventie sunt solicitate la cel de-al doilea miting electoral din aceasta saptamana.