Zgomot puternic in sudul judetului Iasi. Un profesor de la Cuza crede ca a fost produs de un meteorit

Sharing is caring!

Un vuiet puternic asemanator boom-ului sonic a fost ieri auzit de oamenii din sudul judetului Iasi, in jurul orei 13.15. “Bubuitura” a fost auzita si in localitatile din judetele invecinatate.

Unda provocata de zgomot s-a auzit cel mai bine in zona Ipatele, Scanteia, Voinesti, Tibanesti. “La sud de Iasi, s-a resimtit un zgomot puternic, caracteristic unei explozii mari. In perimetrul satului Ipatele, casele/cladirile nu ar fi vibrat atat de tare dar pe acoperisul unei case au fost recuperate bucati de rocă “negricioase, una prezintă irizatii argintii, friabile”, a anuntat profesorul iesean Silviu Gurlui.

Acesta crede ca zgomotul a fost produs de un meteorit, Silviu Gurlui prezentand si fotografii cu doua corpuri pe care le-a primit pentru analiza.

“Dupa aparente, pare un corp tip meteorit care s-a descompus in atmosfera si apoi fragmentele s-au raspindit spre localitatea Ipatele (Iasi). In afara de cele doua corpuri, deocamdata nu mai sunt gasite alte fragmente. Doar dupa analize fizico-chimice detalitate am putea sa confirmam originea si caracteristicile corpurilor”, a adaugat profesorul iesean.

shares