Zelenski transmite că este pregătit pentru negocieri cu Putin, dar dacă nu reușește ar putea înseamna un al treilea război mondial

zelenski

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că este pregătit să negocieze cu președintele rus Vladimir Putin, dar a avertizat că, dacă orice tentativă de negociere eșuează, ar putea însemna că lupta dintre cele două țări va duce la „un al treilea război mondial”.

„Sunt pregătit pentru negocieri cu el. Am fost pregătit pentru ultimii doi ani. Și cred că fără negocieri nu putem pune capăt acestui război”, a declarat Zelenski pentru Postul CNN Fareed Zakaria într-un interviu exclusiv duminică dimineață.

„Dacă există doar 1% șanse să oprim acest război, cred că trebuie să profităm de această șansă. Trebuie să facem acest lucru. Pot să vă spun despre rezultatul acestor negocieri – în orice caz, pierdem zilnic oameni, oameni nevinovați pe teren. Forțele ruse au venit să ne extermine, să ne omoare. Și putem demonstra că demnitatea poporului nostru și a armatei noastre că suntem capabili să dăm o lovitură puternică, suntem capabili să dăm înapoi. Dar, din păcate, demnitatea noastră nu va păstra viețile. Deci, cred că trebuie să folosim orice format, orice șansă pentru a avea posibilitatea de a negocia, posibilitatea de a discuta cu Putin. Dar dacă aceste încercări eșuează, asta ar însemna că acesta este un al treilea război mondial, a spus el.