Zelenski: „NATO este cea mai bună garanție de securitate pentru Ucraina!”

Volodimir Zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, consideră NATO cea mai bună garanție a securității pentru Ucraina și poporul său.

„În ceea ce privește NATO, desigur, înțelegem că garantarea securității este una dintre prioritățile noastre. De exemplu, dacă vorbim despre formula noastră de pace, este una dintre cele zece priorități. Înțelegem că nu suntem încă în NATO. Și, din păcate, și Rusia înțelege acest lucru și luptă cu el pentru a împiedica drumul nostru către NATO să fie scurt. Dar sunt conștient că suntem pe această cale. NATO este cea mai bună garanție de securitate pentru Ucraina, societatea noastră și viitorul nostru. Dar, cu toate acestea, în timp ce suntem pe această cale, am oferit garanții de securitate pentru statul nostru. Credem că lumea civilizată va susține propunerile noastre”, a spus președintele Ucrainei, miercuri, adresându-se Forumului Economic Mondial de la Davos.

El a mai adăugat că sarcina politică a Ucrainei este ca „oameni renumiți, diverse personalități politice, care sunt relevante astăzi sau care au fost cândva relevanți, să recunoască marea greșeală a lui Putin și să recunoască că aceasta este agresiunea Rusiei, să recunoască aceste momente importante și, de asemenea, să facă presiuni politice asupra Rusiei pentru a pune capăt acestei agresiuni sângeroase”.

Președintele Zelensky a sugerat ca NATO să inițieze un mecanism pentru accelerarea integrării Ucrainei în NATO.