Zelenski insistă asupra necesităţii unei întâlniri cu Putin, sub orice formă, pentru a opri războiul din Ucraina

62246901

Asaltul Rusiei asupra Ucrainei a ucis mii de oameni şi a alungat aproape un sfert din cei 44 de milioane de locuitori ai ţării din casele lor. Germania preconizează că numărul refugiaţilor ar putea ajunge la 10 milioane în următoarele săptămâni.

În aceste condiţii, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski insistă pentru o întâlnire cu omologul său rus. Zelenski a declarat că nu va fi posibil să se negocieze sfârşitul războiului din ţară fără o întâlnire cu omologul rus Vladimir Putin, a relatat luni presa.

„Cred că până când nu voi avea o întâlnire cu preşedintele Federaţiei Ruse… nu se poate înţelege cu adevărat ce sunt dispuşi ruşii să facă pentru a opri războiul şi ce sunt pregătiţi să facă dacă nu suntem pregătiţi pentru acest sau acel compromis”, a declarat Zelenski într-un interviu citat de Interfax Ucraina.

Zelenski, intervievat de televiziunile publice europene, a mai spus că la o astfel de reuniune nu va fi posibil să se decidă ce ar trebui făcut cu teritoriile ocupate de Rusia în Ucraina.

„Sunt pregătit ca la o întâlnire cu preşedintele Rusiei să ridic problema teritoriilor ocupate, dar sunt sigur că nu se va ajunge la o soluţie la această întâlnire”, a declarat Zelenski.