Zelenski: „Dacă Occidentul plătește, vor fi alegeri în Ucraina anul viitor!”

Pe timp de pace, costă aproximativ 130 de milioane de dolari organizarea alegerilor, dar din cauza situației de război, aceasta poate crește chiar de mai multe ori.

Într-un interviu TV de duminică, președintele ucrainean a explicat că din cauza stării actuale de război, potrivit legii, este interzisă organizarea de alegeri, deoarece ar fi extrem de dificil să le ținem. În Ucraina, legea marțială trebuie prelungită la fiecare 90 de zile, iar dacă va fi prelungită data viitoare, pe 15 noiembrie, va expira chiar înainte de alegerile prezidențiale planificate, în martie 2024.

În același timp, Volodymir Zelenski a adăugat că, dacă membrii parlamentului sunt „pregătiți”, atunci legea electorală poate fi modificată și – așa cum a spus el, „dacă Statele Unite, împreună cu Europa, sunt dispuse să doneze bani pentru asta, atunci vor avea loc alegerile”.

El a declarat că toate acestea nu s-ar face cu credit, el vrea donații din partea țărilor occidentale, care așteaptă întărirea democrației în Ucraina. Zelenski a discutat deja despre acest lucru cu senatorul republican Lindsey Graham, care a vizitat Kiev săptămâna trecută.

Președintele ucrainean nu a putut spune cu exactitate cât ar costa organizarea alegerilor, el a dezvăluit doar că pe timp de pace ar fi de așteptat costuri de aproape 135 de milioane de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *