Zelenski a anuntat lansarea „coridorului de cereale” din Ucraina spre România prin Moldova

Președintele Volodymyr Zelenski a anunțat că în curând va fi lansat un nou „coridor de cereale” pentru exportul de cereale ucrainene prin Moldova către România.

„În triunghiul Ucraina-România-Moldova, suntem capabili să creăm o bază foarte puternică pentru dezvoltarea nu numai a țărilor și popoarelor noastre, ci și a întregii Europe. În primul rând, este vorba de dezvoltarea economică. Am obținut deja rezultate bune în dezvoltarea logisticii în acest triunghi, în curând va fi lansat coridorul de cereale din Ucraina prin Moldova spre România”, a declarat președintele Volodymyr Zelenski, în cadrul unei conferințe de presă comune cu președintele României, Klaus Iohannis.

De asemenea, el a subliniat că, cooperarea dintre Ucraina, România și Republica Moldova reprezintă un stimulent semnificativ pentru dezvoltarea afacerilor, a infrastructurii, a locurilor de muncă, iar împreună statele devin mai puternice.

Zelenski a remarcat faptul că Ucraina și România sunt deja, împreună, donatori importanți de securitate alimentară.

„Trebuie să facem tot posibilul pentru a împiedica Rusia să transforme orice parte a Mării Negre și a regiunii Dunării într-o zonă moartă pentru navigația normală. Lucrul cheie în acest caz este apărarea aeriană. Lucrăm cu diverși parteneri pentru a ne consolida apărarea aeriană atât în țară în general, cât și în regiunea Odesa”, a declarat Zelenski.

Acesta a mulțumit pentru toate pachetele de asistență oferite de România și și-a exprimat încrederea că toată lumea din România știe ce amenințare teribilă la adresa vieții reprezintă teroarea rusă, rachetele și dronele de luptă, în special dronele Shahed, de fabricație iraniană, cu care Rusia atacă Ucraina, inclusiv orașele și satele din regiunea Odesa, aflate în apropierea graniței românești.

„Aceasta este o amenințare nu numai pentru statul nostru”, a adăugat președintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *