Zeci de şcoli din Dâmbovița nu au apă potabilă sau autorizaţie sanitară

scoala clasa

Prefectura Dâmboviţa a făcut controale la mai multe unități de învățământ. Aceștia au constatat că trei unităţi de învăţământ nu au autorizaţie sanitară, 197 sunt în curs de reactualizare a acesteia, iar 18 şcoli nu au apă potabilă. În 13 unităţi de învăţământ nu sunt asigurate materiale de curăţenie şi de protecţie sanitară.

Prefectura Dâmbovița a anunțat: „Executarea lucrărilor de reparaţii, reabilitare, consolidare, modernizare: deşi stadiul de uzură fizică al imobilelor impune astfel de lucrări, nu sunt executate lucrări pentru 75 unităţi/structuri de învăţământ, pentru 13 nu sunt finalizate lucrările, iar pentru o unitate de învăţământ lucrările sunt neconforme. Asigurarea cu apă potabilă: în 18 unităţi de învăţământ nu se asigură apă potabilă. Starea igienico-sanitară a grupurilor sanitare: două unităţi de învăţământ nu au grupuri sanitare, pentru două unităţi nu sunt efectuate lucrări deşi stadiul de uzură necesită, pentru două unităţi lucrările nu sunt finalizate, iar pentru o unitate lucrările sunt neconforme”

Unitățile fără autorizație sanitară sunt trei grădinițe. Au mai identificat trei unităţi de învăţământ din mediul rural care au probleme cu încălzirea sălilor de clasă.

Primarii localităților în care există aceste probleme vor fi contactați de către Prefectura Dâmbovița în vederea acordării de sprijin pentru remedierea acestora.

sursă: știripesurse