Zeci de mii de pelerini au trecut pe la racla

paraschevaibsxnlkcfwef

Este a patra zi a celui mai mare pelerinaj din tara. Pana acum, aproximativ 31 500 de persoane au reusit sa se inchine la racla cu moastele Sfintei Parascheva. Cei peste 250 de voluntari, care stau zi si noapte la Catedrala ii ajuta pe pelerini sa treaca mai usor peste timpul de asteptare la coada. Ei au grija ca masurile de protectie sa fie respectate si ii indruma pe credinciosi spre baldachin.

Iustin, student in primul an la Facultatea de Teologie din Iasi a decis ca anul acesta sa devin mana dreapta a credinciosilor. Le sta la dispozitie alaturi de colegii de breasla zi si noapte si spera sa reziste pana pe 15 octombrie.

Iustin – voluntar:Am avut o noapte facuta de voluntariat, a fost cam frig, dar a fost frumos. Am prieteni voluntari care m-au motivat sa fac asta, dar niciodata nu am gasit un cerc prea prielnic mie”.

Anul acesta 250 de voluntari au grija de pelerini si sunt coordonati de 120 de preoti. Cu totii lucreaza in ture de cate 4 ore, iar daca este nevoie fac chiar si trei ture pe zi. 

Iustin -voluntar: „Acum ma ocup cu randul, incerc sa pastrez crediunciosii la o anumita distanta, le dau o masca in caz ca nu au sau li s-a strcat masca. Din fericire pana acum nu au fost probleme”.

Miile de persoane care trec zilnic pe la racla, incearca sa respecte regulile minime de protectie.

Racla este dezinfectata non-stop iar pelerinii pot sa o atinga sau sa o sarute.

Constantin Sturzu – purt. cuv MMB: „Avem voluntari care curata racla. Sigur ca este o frecventa mult  mai mare fata de ce se intampla in alti ani. In fata credintei omlui nu poti sa spui nimic. Fiecare pelerin isi manifesta credinta asa cum doreste. Unii ating doar cu mana, altii cu fruntea, altii  isi dau masca jos si saruta. Este un act de credinta si noi  nu putem interveni in relatia omului cu Dumnezeu”.

Joi va fi ultima zi de pelerinaj.