Zeci de mii de echipamente pentru protecția împotriva COVID au ajuns abia acum în școlile din Galaţi

Zeci de mii de măşti de protecţie împotriva COVID 19, mănuşi, dezinfectanţi, dar şi nebulizatoare au ajuns în mai multe şcoli şi licee din Galaţi. Nu, nu revine pandemia, însă abia acum au fost livrate după ce au fost comandate cu bani europeni în 2020 de Primaria Galaţi. Aceeşi situaţie parcă trasă la indigo o găsim şi în Gorj, unde echipamentele de protecţie nu au ajuns la elevi atunci când era nevoie de ele, ci abia acum.

Deşi pandemia s-a terminat în urmă cu un an, unele şcoli şi licee au fost echipate împotriva coronavirusului abia acum. Este şi cazul liceului Traian Vuia din Galaţi unde, cei 500 de elevi au primit 65 de mii de măşti, 5000 de mănuşi de unică folosinţă, dar şi dispozitive de dezinfectat încăperi.

Şi mai curios este faptul că acest contract dintre Primăria Galaţi şi firma care se ocupă de distribuirea echipamentelor a fost semnat când nu mai era pandemia de covid.

Şi la începutul anului, în judeţul Gorj au ajuns zeci de mii de măşti şi tone de substanţe dezinfectante si purificatoare de aer.

O altă situaţie similară şi în localitatea Baia de Fier, unde pe lângă kiturile anti Covid în valoare de 800 de mii de lei, un liceu a primit inclusiv roboţi care purifică aerul.

Autorităţile au găsit şi soluţii, cel puţin pentru nebulizatoare. Vor fi folosite pentru deratizare în şcolile din comune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *