Zeci de ieșeni amendați ieri pe stradă pentru nerespectarea măsurilor de protecție. Care sunt zonele verificate de polițiști

descărcare (8)

În data de 22 octombrie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID 19.

La activităţile desfăşurate au participat peste 240 de politiști şi polițiști locali şi au fost verificate 122 de societăți comerciale şi 20 de mijloace de transport persoane, în total fiind legitimate 571 de persoane.

În urma neregulilor constatate pe parcursul acţiunilor au fost aplicate 66 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 39.400 de lei, dintre care 65 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

Exemple:

1. Un bărbat de 41 de ani a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu a purtat masca de protecţie în timp ce se afla într-o societate comercială din municipiul Iaşi.

2. Un tânăr de 25 de ani a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu a purtat masca de protecţie în timp ce se afla într-un mijloc de transport în comun, pe raza municipiului Iaşi.