Zeci de elevi și tot atâtea experimente în aer liber

foto_elevi

Pe final de an scolar, experimentele stiintifice de tip STEM outdoor organizate in cadrul Festivalului International al Educatiei au avut parte de success.  Gazda evenimentului a fost Colegiul National “Mihai Eminescu” din Iasi.

„Editia a II-a Team Science Camp inseamna o noua provocare. Elevii sunt foarte interesati de acest proiect pentru ca au posibilitatea sa exerseze cunostinte de chimie, fizica, biologie, tehnologie, matematica, informtica, intr-un context mai putin formal. Au putut sa isi exercite creativitatea, lucrul in echipa, ceea ce este foarte grozav.”, a declarat prof. dr. Cecilia Foia, inspector scolar pentru Chimie in cadrul ISJ Iasi.

Experimentele sunt destinate elevilor care doresc sa afle mai multe  informatii despre utilizarea stiintelor in viata de zi cu zi.

„Toti cauta sa iasa in evident cu experimental lor, fiecare incearca sa fie mai convingator, sa arate ca el este interesat sau unii chiar pasionati de stiinte. Nu putem decat sa ne bucuram pentru ca stiintele stiti ca au pierdut mult teren dupa o anumita perioada, in 89, iar cum constatam o revigorare a interesului, o motivatie pentru studierea disciplinelor din paleta stiintifica.”, a completat prof. dr. Cecilia Foia.

La manifestare,  au participat 32 de echipaje de elevi de la diferite scoli din judet, care si-au demonstrat practic abilitatile stiintifice, tehnice si tehnologice.