Zeci de copii din Ucraina au avut nevoie de ingrijri medicale la Iasi

spit copii

40 de copii ucraineni au ajuns pana in prezent in Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului de Copii Sf. Maria din Iasi. Printre acestia, se afla si un ucrainean de doar 2 ani, care a fost depistat pozitiv la infectia cu SARS-CoV2.

La Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași au ajuns în această perioadă, zeci de pacienți din Ucraina. Doi copii dintre cei 40 care au ajuns în unitatea medicală ieșeană, au avut nevoie de spitalizare.

Numărul de pacienți pozitivi Covid a fost în scădere, săptămâna trecută am ajuns la recordul de 4 pacienți pe zona roșie. Pe weekend s-au mai internat pacienți pozitivi Covid. Astăzi avem 9 pacienți în zona roșie, 1 pe ATI zona roșie. Am înregistrat și primul pacient pediatric ucrainean, pozitiv Covid este un pacient în vârstă de 2 ani, care prezintă manifestări medii de patologie Covid pozitivă. Este internat în zona roșie. Am avut 40 de prezentări de la 1 martie, până astăzi. 40 de prezentări în UPU și 2 pacienți internați. Este cel pozitiv Covid și mai există un pacient în vârstă de 9 ani cu o patologie neurologică internat pe ATI, zona non-Covid.”- a declarat Alina Belu, Spital de Copii Sf. Maria Iași

Copii refugiați din zona de conflict și consultați la Spitalul de Pediatrie sunt însoțiți de aparținători, în special mame.