Zeci de cazuri raportate din focare noi

corona-noi-1

Iasul a raportat astazi un numar record de cazuri. Pentru prima data de la inceputul pandemiei s-a trecut de cifra de 300 noi infectati doar ca o treime dintre pozitivi provin din 4 focare noi.

Alte 8 cazuri raportate astazi provin de la un focar depistat in data de 10 octombrie, la Centrul de Ingrijire si Asistenta pentru Persoane Adulte cu Dizabilitati Hervis din Harlau unde au mai fost depistati pozitivi 4 beneficiari si 4 infirmieri.

Marius Voicescu-purtator de cuvant DSP Iasi

Fundatia Izvor unde au fost confirmate 60 de persoane, dintre care 51 de beneficiari si 9 salariati.  Beneficiarii pozitivi au fost evaluati de medic infectionist si raman in centru. S-a inregistrat un deces la un beneficiar de 79 ani cu comorbiditati. Ancheta este in desfasurare. Un alt focar s-a inregistrat la Centrul de ingrijire si asistenta pentru persoane adulte cu dizabilitati din Hirlau, unde sunt confirmati 3 salariati.Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihica tot din Harlau au fost confirmati 8 beneficiari si 15 angajati.

Un al 4-lea focar, ar fi la Centrul de Servicii Spciale din Budai Armonia, unde au fost confirmate 5 cazuri, dintre care un salariat si 4 beneficiari.