Zborurile interne, tot mai rare de la Aeroportul Iași

aeroport iasi

Zborurile interne care pleaca de pe Aeoportul din Iasi au devenit o raritate. Desi cererea este ridicata, iar compania aeriana de stat TAROM abia mai rezista, companiile low cost nu sunt atrase de deschiderea unor rute interne. Momentan de pe aerogara ieseana, singura cursa interna este catre Capitala, zbor efectuat de compania TAROM.

Aerportul din Iasi a inregistrat o crestere semnificativa a cererii pentru zborurile interne. Dupa ce, anul trecut zborul Iasi – Cluj a fost scos, singura ruta interna care pleaca de pe aeroportul Iasi este cea catre Bucuresti, iar potrivit reprezentantiilor aeroportului fiecare cursa este plina pana la refuz.

Romeo Vatră – director Aeroport Iași

„Cea mai mare problema pentru noi o reprezinta faptul că- avem o cerere foarte mare pe ruta București și nu reușim să deservim aceasta cerere. Nu toate companiile de pe piata servesc si destinatii interne. Adică Wizz Air nu face zborurui pe intern, de exemplu.”

Potrivit reprezentantilor aeroportului, acestia au discutat despre deschiderea de noi rute interne.

Romeo Vatră – director Aeroport Iași

„Deci cu toate am discutat. Asteptam sa vedem daca reusim sa convingem totuși pentru ca discutiile le-am inițiat, mingea am servit-o, asteptam sa se intoarca. Nu de putine ori  chiar noua ni s-a intamplat la aeroportul Iasi sa sa nu gasim bilete, locuri pentru deplasari pe care le mai facem la Bucuresti.”

1,32 milioane de pasageri au tranzitat Aeroportul Iasi, la finalul acestui an urmând sa fie înregistrat un nou record istoric, potrivit oficialilor aeroportului. Cu acest trafic, Iaşul îşi consolidează locul doi în topul aeroporturilor regionale, după Cluj şi înaintea unor oraşe precum Timişoara, Suceava, Sibiu sau Bacău.