Zboruri suspendate la Aeroportul Iasi. Pasager: „Eu trebuie sa fiu la munca maine dimineata. Multumim Tarom si poate da Dumnezeu sa mearga spre bine si sa il inchida”

In plin sezon al vacantelor, pilotii companiei romanesti Tarom au decis sa suspende activitatea, invocand concedii medicale. Acest lucru s-a intamplat din cauza salariilor mult prea mici cu care sunt platiti. Chiar daca situatia a fost remediata, zeci de pasageri care aveau legaturi aeriene au fost afectati de anularea zborurilor.

A fost haos pe aeroporturile din Romania dupa ce pilotii companiei Tarom nu au operat niciun zbor. Decalaje au fost si pe Aeroportul Iasi unde pasagerii au ramas fara cursele de legatura cu Otopeni.

„Voiam la Otopeni dupa aia trebuie sa merg in America, pe la turci. Acum? Nu stiu ce e de facut si unde sa ma adresez. Este destul de rau si de dificil. Nu se poate asa ceva. Va dati seama ca noi depindem de altceva”, a spus o pasagera.

Foarte multi pasageri aveau zborul catre Bucuresti ca legatura cu alte destinatii. Acest pasager nu stie daca va ajunge la timp la serviciu in Kuweit.

„ Era ora 05.25. Va pot arata biletul. Nu vorbesc prostii. Aici scrie destul de bine, se poate vedea. Eu am venit din Kuweit. Lucrez 4 saptamani cu 4 saptamani si la 5,25 am avut zborul. Nu am fost instiintat, nu am fost anuntat. Mi-au reprogramat zborul la 14.2 si asta e scos. Eu trebuie sa fiu la munca maine dimineata. Multumim Tarom si poate da Dumnezeu sa mearga spre bine si sa il inchida”, a mai spus un pasager.

Greva nedeclarată a piloților de la Tarom s-a încheiat marți, după convenirea unui set de măriri salariale cu conducerea companiei. s-a ajuns la o înțelegere prin care se va acorda o mărire de 1.500 de euro în etape pentru piloți, prima tranșă fiind promisă în acest an. De asemenea, compania va mări imediat diurna externă la 240 euro pentru pilotul comandant și 200 euro pentru copilot. Problema care va ramane in continuare va fi cea a pasagerilor care au suferit decalaje si anulari ale zborurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *