World Vision România | Școala rurală are nevoie de revitalizare

foto_livada_de_la_scoala

Fundația World Vision România, prin Biroul zonal Iași&Vaslui, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași alături de 8 unități de învățământ asociate din județele Iași și Vaslui a organizat astazi conferința de lansare a proiectului „Comunități implicate, educație de calitate”. Proiectul urmărește prevenirea și reducerea abandonului școlar prin abordarea unei scheme integrate la nivel de grup țintă si la nivel de forme de interventie.

Grupul tinta al proiectului este format din copii de varsta ante-prescolara si pana la elevi de liceu sau cadre didactice. Scopul major al programului este ca, prin activități educative formale, activități de suport socio-psiho-pedagogic și activități extra-curriculare sa reduca abandonul scolar la nivelul a 1.045 de elevi iar 95 de cadre didactice sa beneficieze de formare profesională.

Proiectul se derulează timp de 36 de luni in 8 unități de învățământ din judetele Iasi si Vaslui si are ca scop reducerea numărului de elevi aflați în risc de abandon școlar, din comunitățile Dumești, Negrești, Țibana, Țibănești și Mironeasa.