Workshop gratuit pentru bolnavii de inima

medic-reteta-3

Primul workshop gratuit din țară pentru pacienții cu afecțiuni  ale inimii a avut loc în acest weekend la Iași. Scopul acestuia a fost discuția directă cu bolnavii în privința patologiei cardiovasculare în contextul pandemiei de Covid 19.  Cei prezenți pot afla informații despre boala pe care o au, fiecare sesiune fiind interactiva, cu posibilitatea de exprimare liberă a opiniilor.

Inițiativa acestui proiect unic la nivel național aparține medicului Al Namat Razan, specializată în cardiologie, născută în Iordania, cu rădăcini mixte, română din partea mamei și iordaniană din partea tatălui. Prin aceste workshop-uri își dorește să discute în mod direct cu pacienții și să le răspundă la toate curiozitățile despre patologia cardiovasculară. Prima întâlnire a abordat gestionarea pacienților cu sindrom coronarian cronic. 

Al Namat Razan, medic specialist cardiolog: „Este primul proiect din România care discută despre colaborarea directă medic-pacient. Vom discuta despre gestionarea pacienților cu patologii cardio-vasculare în contextul pandemiei de covid 19. Va fi o serie de 6 workshop-uri în fiecare lună, iar la fiecare curs vom discuta despre o patologie cardiovasculară. Astăzi vom discuta despre gestionarea pacienților cu sindrom coronarian cronic în context pandemic. Este un workshop interactiv, pacienții își pot exprima opiniile, pot pune întrebări, vom răspunde și în acest fel ne vom face o imagine de ansamblu a fiecărei patologii”.

Beneficiarii acestui workshop sunt pacienții înregistrați în evidențele medicale cu următoarele afecțiuni: sindrom coronarian cronic, insuficiență cardiacă cronică, hipertensiune arterială, tulburări de ritm cardiac, tulburări de conducere cardiacă și cardiomiopatii. Principala condiție de participare a pacienților în acest proiect este să fie apți din punct de vedere fizic și intelectual.

Georgeta Heghedus, pacientă: „Anul trecut au început să fie mai serioase problemele din cauza faptului că am lucrat într-un mediu foarte stresant, totul a început în urma efortului, condițiilor suprasolicitate, a căldurii și stresului. Totul a început ca o gheară în piept, frecvență mărită, lipsa de aer”.

Proiectul este prevăzut cu un număr de 6 seminare, fiecare tratând pe larg noțiuni de gestionare a pacienților cu o anumită afecțiune în actualul context al epidemiei de Covid-19.