Wizz Air şi Ryan Air sunt verificate de ANPC. Peste 600 de plângeri, în ultimele două luni

wizz air

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC)a anunţat că a început verificarea companiilor aeriene Wizz Air şi Ryan Air. Peste 600 de sesizări referitoare la serviciile celor două companii au fost primite în ultimele două luni la Centrul European al Consumatorilor România.

ANPC a început o investigație de fond la companii aeriene care activează pe teritoriul României, necesară ca urmare a sesizărilor primite.

”De la Cuza am învăţat că nu trebuie folosite două măsuri pentru acelaşi lucru. Povestea cu ocaua mică. Dacă s-a evaluat activitatea unei companii aeriene, atunci trebuie să o verificăm şi pe a celorlalte, aflate în aceeasi situaţie. Trist este că aici povestea va fi mai lungă, cele două nefiind de pe teritoriul României. Chiar şi pe jos, pentru că avioanele lor nu prea mai zboară, vom ajunge la destinaţie şi măsurile vor fi în consecinţă! Drum bun să avem!”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

Investigaţia este realizată de către Direcţia Generală de Control şi Supraveghere Piaţă, împreună cu Centrul European al Consumatorilor România (ECC Romania), care instrumentează sesizările transfrontaliere ale consumatorilor.

Până în acest moment, începând cu 30 aprilie 2021, ECC Romania a înregistrat 500 de solicitări referitoare la serviciile Wizz Air și 114 referitoare la serviciile Ryan Air.