Wizz Air aduce o noua aeronava la Iasi si va lansa trei noi rute

WizzAir

Pana la finalul anului, Wizz Air va aduce a patra aeronava la baza din Iasi si va lansa trei destinatii noi catre Basel, Memmingen si Copenhaga, plus cresterea frecventelor la cursele existente. Anuntul a fost facut de Romeo Vatra, directorul Aeroportului din Iasi care preconizeaza ca la mijlocul lunii decembrie va fi inaugurata noua aeronava.

In privinta venirii Ryanair la Iasi, nu s-au concretizat momentan discutiile cu compania irlandeza desi au aparut zvonuri privind intrarea operatorului in capitala Moldovei din 2023.

„Port discutii cu Ryanair de 6 luni, cu Turkish de un an, cu Wizz Air suntem in stransa legatura, m-am intalnit de doua ori in acest an cu dl Varadi, CEO la Wizz, pentru ca trebuie sa crestem numarul de destinatii internationale si sa atragem companii noi. Am purtat discutii si cu Tarom, HiSky sau AirConect pentru dezvoltarea de noi rute interne. Rezultatele nu vin peste noapte. In aceste conditii de incertitudine economica, operatorii iau decizii cu multa chibzuinta, iar primii informati suntem noi. Deci, pana la o confirmare oficiala a aeroportului, aceste informatii trebuie receptate cu prudenta”, a mentionat Romeo Vatra.