Week end aglomerat pentru pompierii ieseni

Sharing is caring!

Interventiile pompierilor ieseni in intervalul 25 ianuarie – 28 ianuarie:

 • În data de 26. 01.2019, ora 14:07, Secția de Pompieri Târgu Frumos și Punctul de Lucru Hârlău au intervenit în comuna Deleni, localitatea Slobozia, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. Au ars: 50 de metri liniari de bârnă din lemn din componența acoperișului, un frigider, un TV, un aragaz, aproximativ 500 kg de materiale textile şi un pat din lemn. S-au deteriorat: aproximativ 500 kg de materiale textile, 100 mp de tencuială, două ferestre din lemn, o ușă, un pat din lemn, o sobă cu acumulare de căldură din teracotă și aproximativ 80 mp de țiglă. Cauza probabilă a incendiului: jar căzut din sistemele de încălzit.
 • În data de 26.01.2019, ora 16:34, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Izbândei, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească. Au ars: acoperișul foișorului din lemn și învelitoare din țiglă pe o suprafață de aproximativ 20 de mp, un aragaz, o mașină de spălat, un cuptor cu microunde, un magnetofon, două aparate radio, o masă și şase scaune. Cauza probabilă a incendiului: aparat de gătit nesupravegheat ori supraîncălzit.
 • În data de 27.01.2019, ora 02:40, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în orașul Podu Iloaiei, strada Matei Corvin, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. Au ars: aproximativ 10 mp de acoperiș din lemn și învelitoare din tablă, două grinzi și patru căpriori. Cauza probabilă a incendiului: coș/canal/burlan de fum amplasat ori neprotejat termic față de materialele combustibile.
 • În data de 27.01.2019, ora 17:02, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Vasile Lupu, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. Au ars elementele combustibile din compartimentul motor. Cauza probabilă a incendiului: conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată în urma unei acțiuni mecanice ori fizice.
 • În data de 27.01.2019, ora 20:43, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, bulevardul C.A. Rosetti, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un birou din cadrul unei societăţi comerciale. Au ars : un tablou electric și aproximativ 10 ml de cablu electric. Cauza probabilă a incendiului: conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată în urma unei acțiuni mecanice ori fizice.

Alte intervenții

 • În data de 25. 01.2019 ora 19.07, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, şoseaua Arcu, judeţul Iaşi, pentru deblocarea ușii unui apartament.
 • În data de 26.01.2019, ora 13:44, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Sălciilor, județul Iași, pentru deblocarea ușii unui apartament. După realizarea accesului în imobil s-a constatat faptul că, proprietarul se afla căzut în cadă, conştient, fiind ulterior preluat de către un echipaj S.A.J. Iași.
 • În data de 27.01.2019, ora 13:02, Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în comuna Costești, localitatea Giurgești, pentru a salva un cal căzut în fântână.
 • În data de 27. 01.2019, ora 14:22, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, bulevardul Nicolae Iorga, judeţul Iași, pentru deblocarea ușii unui apartament.

Activități de recunoaștere în teren și de educare și instruire în domeniul situațiilor de urgență 

 • În data de 01.2019, ora 09:00, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a executat o activitate de recunoaștere în teren la Sala Polivalentă din municipiul Iași.
 • În data de 01.2019 ora 11.55, Secția de Pompieri Târgu Frumos – Punctul de Lucru Hârlău a executat o activitate de recunoaștere în oraşul Hârlău, în vederea identificării surselor de alimentare cu apă și stabilirii gradului de practicabilitate a căilor de acces.
 • În data de 01.2019 ora 11.58, Secția de Pompieri Târgu Frumos a executat o activitate de recunoaștere în oraşul Târgu Frumos, în vederea identificării surselor de alimentare cu apă și stabilirii gradului de practicabilitate a căilor de acces.

Intervenţii SMURD

 • În data de 01.2019 ora 14.18, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit pe bulevardul Chimiei din municipiul Iași, pentru descarcerarea unei persoane dintr-un autovehicul implicat într-un accident rutier. Persoana a fost extrasă din autoturism și predată unui echipaj medical al Serviciului de Ambulanță Județean Iași.

Echipajele SMURD au intervenit la 103 cazuri medicale.

shares